Podcast ma na celu popularyzację wiedzy z zakresu żywienia. Obala mity żywieniowe i proponuje proste rozwiązania, mające na celu poprawę zdrowia za pomocą diety...
Marchew to nie tylko przysmak dla królików. Spożywanie marchwi w ramach urozmaiconej diety u ludzi przyczynia się do poprawy stanu cery, zmniejsza ryzyko rozwoju nowotworów i chroni przed chorobami serca.
--------
3:15
Olej z wiesiołka
Olej z wiesiołka przyczynia się do poprawy trawienia, wzmacnia układ immunologiczny i redukuje cholesterol, przyjmowany regularnie poprawia pamięć i sprawne myślenie. To tylko garść zalet stosowania tego oleju.
--------
3:31
Rukiew wodna
Rukiew wodna, znana również jako rzeżucha wodna, jest mało popularna ze względu na jej rzadkie występowanie w Polsce. To błąd, bo roślina ta dzięki swoim składnikom została uznana za najzdrowsze warzywo na świecie.
--------
2:21
Kapusta
Kapusta to w zasadzie bomba witaminowo-minerałowa. Ma przy tym niską kaloryczność, dlatego szczególnie zalecana jest osobom odchudzającym się. Dzięki diecie kapuścianej można zwiększyć odporność oraz oczyścić organizm ze zbędnych toksyn.
--------
3:13
Najzdrowsze owoce
Owoce wraz z warzywami należą do produktów, które powinniśmy spożywać najczęściej. Są bogatym źródłem witamin i minerałów. Warto więc sięgać po te owoce, na które jest sezon, ale nie zapominać też o nich poza sezonem.
Podcast ma na celu popularyzację wiedzy z zakresu żywienia. Obala mity żywieniowe i proponuje proste rozwiązania, mające na celu poprawę zdrowia za pomocą diety i zmiany stylu życia. Wiedza oparta na najnowszych badaniach i praktyce z gabinetu dietetyka podana w prosty i "łatwostrawny" sposób.