Podcast kulinarny dla tych, którzy kochają jeść i kochają karmić. Odwiedź ze mną najlepsze knajpy, rzemieślnicze piekarnie i cukiernie prawdziwych pasjonatów. O...
To kobiety tworzą innowacje w rolnictwie - Agnieszka Sendor, Pstrąg Ojcowski
"Bez dobrego produktu, szef kuchni nie przygotuje dobrego dania" - mówi Aga Sendor, która wraz z mamą prowadzi hodowlę Pstrąga Ojcowskiego. O tym, jak to jest być rolniczką... z wyboru? Jakie są realia tej branży? Jak wygląda naturalna hodowla i w czym regionalny Pstrąg Ojcowskie jest lepszy od tego "bez znaczka"? :-) Zajrzyjcie koniecznie do Agi na www.pstragojcowski.pl
--------
39:13
Czy rosół może nas uzdrowić? - Mother of Gut, Julia Taranko i Natalia Franczak
O tym, czy rosół może nas uzdrowić Julia i Natalia, twórczynie marki MOG. Chcą przywrócić do łask zdrowe, domowe jedzenie i dają nam produkt, który może to ułatwić - przywracają do łask rosół. Jak żywność może wspierać nasze zdrowie? Jaki potencjał ma marka oparta na garze rosołu? Posłuchajcie! Mother of gut: https://motherofgut.com
--------
46:12
Jak się pracuje w kopenhaskim gastro? - Marianna Zajgner, Popl Burger
Kod rabatowy na zakup ebooka NIENASYCONE: PODCAST https://sklep.nienasyceni.com.pl/Dziś w odcibku kopenhaskie gastro od kulis! Czy łatwo tam zdobyć pracę? Czy jest konieczna znajomość duńskiego? Czy można wyżyć z podstawowej pensji? Na wszystkie pytania o pracę w europejskiej siedzibie gastro - trendów odpowie Marianna Zajgner, menedżerka zmiany w Popl Burger. Przy okazji polecajki: Pho Hanoi - Vester Farimagsgade 2 Palægade - Restaurant Palægade (@rest_palaegade) • Instagram photos and videosSeks - Seks Bakery & Eatery around the world (@transeating) • Instagram photos and videosLa Glace - Conditori La Glace (@laglacedk) • Instagram photos and videosHot dogi - DØP (@denokologiskepolsemand) • Instagram photos and videosNihaoYao - nihaoYAO I TaiwaneseStreetfood (@nihaoyaocph) • Instagram photos and videosPOPL burger - POPL (@poplburger) • Instagram photos and videos Rosforth & Rosforth - Rosforth & Rosforth (@rosforthrosforth) • Instagram photos and videos
--------
50:51
"Gości interesuje to, czy dobrze zjedzą, a nie dramy z internetu" czyli jak zarządzać trzema restauracjami równolegle - Kinia Syposz, Mazi
O tym jak zarządzać trzema świetnymi restauracjiami równolegle opowie Kinga Syposz - menadżerka Filo, Mazi i Orsi z Krakowa. Jak reaguje na gastro ploteczki, które wstrząsają internetem? Jak ogarnia zespoły w trzech konkurencyjnych miejscach? Czy czuje nutkę ryzwalizacji? Jakie umiejętności pomagają jej nawigować w tej pracy? Ten odcinek to nie lada gratka dla wszyskich, których interesuje życie restauracji od kuchni. Dajcie znać, jak Wam się podobał odcinek!
--------
45:59
"Czy sushi w Polsce może być takie, jak to w Japonii?" - o sushi i japońskiej kuchni Basia Marszałek- Barnaś, Miyama Kraków
Czy możemy w Polsce zrobić takie sushi, jak to w Japonii... i dlaczego nie? Po czym poznać dobre sushi i czy to z marketów ma jakikolwiek potencjał? Dlaczego sushi jest takie drogie? Jakie jeszcze smaki możemy przywieźć z Japonii? W tajniki japońskiech kuchni wprowadzi nas Basia z Miyama.Miyama znadziecie tutaj: @miyama.sushi_krakowA moją stronę tu: https://nienasyceni.com.pl
Podcast kulinarny dla tych, którzy kochają jeść i kochają karmić. Odwiedź ze mną najlepsze knajpy, rzemieślnicze piekarnie i cukiernie prawdziwych pasjonatów. Odkryj wyjątkowe restauracje i poznaj ludzi, którzy je tworzą. Zajrzyj do ukrytych kuchni, wyjątkowych miejsc i domowych zeszytów pełnych inspiracji. Poznaj nienasyconych!