Przedostatni odcinek w tym roku i to ukazujący się tuż przed Black Week. Nie mogło zatem być inaczej – zapraszam Was serdecznie do kawowego prezentownika na 2024 rok! Jeśli szukacie ciekawych inspiracji na prezenty, to ten odcinek jest dla Was.Linki:- Strona domowa- Instagram | X/Twitter- Kalendarz adwentowy HAYB- Coffeedesk.pl- #015 – Historia wielkiej trójcy- #008 – Cała Polska tonie w kawie? Coffee Spots Polska 2024- #018 – Jak i dlaczego smak kawy się zmienia? Krzysztof Barabosz- #017 – Japońska scena kawowaPartnerzy: - Palarnia kawy HAYB (w odcinku kod -10% na kawy i herbaty!)Prowadzący: Krzysztof KołaczMam prośbę: Oceń ten podcast w Apple Podcasts oraz na Spotify. Zostaw tyle gwiazdek, ile uznasz. Twoja opinia ma znaczenie!Zainteresowany współpracą? Pogadajmy! [email protected]łuchaj, gdzie chcesz: Apple Podcasts | Spotify i przez RSS.Rozdziały:00:00:00: INTRO00:00:33: Wstępniak00:01:13: Dla kolekcjonera smaków00:10:36: Dla technomaniaka00:11:56: Dla estety00:13:29: Dla pasjonata wiedzy00:16:13: Dla miłośnika kawowych drobiazgów00:18:53: BONUS00:19:36: Gdzie szukać promocji?
--------
21:26
#018 – Jak i dlaczego smak kawy się zmienia? Krzysztof Barabosz
Odpowiadamy na często zadawane przez Was pytanie: „Dlaczego kawa zmienia swój smak?”. Ja w mojej skromnej osobie, ale przede wszystkim gość tego odcinka, czyli Krzysiek Barabosz z Hard Beans.Linki:- Strona domowa- Instagram | X/Twitter- Gość: Krzysztof Barabosz- Hard Beans- Zdjęcie kącika kawowego dla kierowców w USAPartnerzy: - Palarnia kawy HAYB (w odcinku kod -10% na kawy i herbaty!)- Palarnia kawy Hard BeansProwadzący: Krzysztof KołaczMam prośbę: Oceń ten podcast w Apple Podcasts oraz na Spotify. Zostaw tyle gwiazdek, ile uznasz. Twoja opinia ma znaczenie!Zainteresowany współpracą? Pogadajmy! [email protected]łuchaj, gdzie chcesz: Apple Podcasts | Spotify i przez RSS.Rozdziały:00:00:00: INTRO00:00:33: Wstępniak00:05:39: Gość: Krzysztof Barabosz00:07:33: Plantacja00:16:33: Palarnia00:19:16: Opakowania00:25:52: Sprzęt00:37:44: Klient, czyli generacja zmian00:49:27: Podsumowując
--------
53:55
#017 – Japońska scena kawowa
Wspólnie z moim gościem, Dawidem, zabieramy Was w podróż do Japonii. Przede wszystkim tej kawowej, ale także cichej i pełnej pysznego jedzenia.Linki:- Strona domowa- Instagram | X/Twitter- Gość: Dawid Zadara (Head of Coffee w HAYB)- #016 – Turystyka kawowa, nie tylko dla jesieniarzy- #014 – Bieganie i kawa (Maciek Otrębski, Swords Kraków)- #010 – Lubię karmić ludzi: Jakub Tepper- Warszaski Milk Bar- Newsletter o rowerzystach i kawiePartnerzy: Palarnia kawy HAYB (w odcinku kod -10% na kawy i herbaty!)Prowadzący: Krzysztof KołaczMam prośbę: Oceń ten podcast w Apple Podcasts oraz na Spotify. Zostaw tyle gwiazdek, ile uznasz. Twoja opinia ma znaczenie!Zainteresowany współpracą? Pogadajmy! [email protected]łuchaj, gdzie chcesz: Apple Podcasts | Spotify i przez RSS.Rozdziały:00:00:00: INTRO00:00:33: Wstępniak00:05:03: Scena kawy00:16:54: Scena gastro00:25:27: Scena palarnii00:27:21: Podsumowując
--------
32:16
#016 – Turystyka kawowa, nie tylko dla jesieniarzy
Odcinek o wielkiej trójcy, czyli French Pressie, AeroPressie i V60. Zastanawialiście się, jaką kryją historię? A może warto od nich zacząć kawową przygodę? Bierzcie kubki w dłonie, rozsądźcie się wygodnie i dobrego odbioru!Linki:- Strona domowa- Instagram | X/TwitterPartnerzy: Palarnia kawy HAYB (w odcinku kod -10% na kawy i herbaty!)Prowadzący: Krzysztof KołaczMam prośbę: Oceń ten podcast w Apple Podcasts oraz na Spotify. Zostaw tyle gwiazdek, ile uznasz. Twoja opinia ma znaczenie!Zainteresowany współpracą? Pogadajmy! [email protected]łuchaj, gdzie chcesz: Apple Podcasts | Spotify i przez RSS.Rozdziały:00:00:00: INTRO00:00:33: Wstępniak00:02:26: French Press00:07:24: AeroPress00:15:35: V6000:22:35: Podsumowując