Zapraszamy Was do miejsca, gdzie świat kraftu spotyka się z fascynującymi historiami i inspirującymi ludźmi. W każdym odcinku odkrywamy tajniki piwa oraz histor...
Warzymy, co mówimy #11 – Maciej Okraszewski: Polskiego czytelnika to (nie) interesuje.
W jedenastym odcinku naszego podcastu rozmawiamy z Maćkiem Okraszewskim, twórcą „Działu Zagranicznego”. Dowiemy się, skąd wziął się u Maćka pomysł na podcast i blog poświęcony tematom, które, jak twierdzi, nie interesują polskiego czytelnika. Usłyszymy, jak wyglądają kulisy pracy Maćka i dlaczego kluczowa jest dla niego opowiadana historia, a nie sam gość. Maciek zdradzi też, jakie wyzwania niesie niezależne dziennikarstwo i jak adaptuje się do zmieniającego się świata mediów. Zapraszamy!
--------
1:01:44
Warzymy, co mówimy #10 - Iwona Sołtysińska: Czy firma jest tylko do zarabiania?
W najnowszym odcinku „Warzymy, co mówimy” gościliśmy Iwonę Sołtysińską – trenerkę biznesu, konsultantkę organizacyjną i psychoterapeutkę, która na co dzień pomaga organizacjom i ich pracownikom odnaleźć drogę w trudnych momentach.
W rozmowie poruszyliśmy:
Jak wygląda praca konsultanta organizacyjnego i w jakich momentach firmy zgłaszają się po pomoc?
Dlaczego pracownicy często czują brak sensu w pracy i jak sobie z tym radzić?
Co zrobić, gdy hierarchia i emocje w miejscu pracy zaczynają przytłaczać?
Czy firma jest synonimem maszynki do produkowania zysku czy może czymś znacznie ważniejszym?
To rozmowa o pracy, kryzysach, emocjach, a także o poszukiwaniu siebie – dla każdego, kto chce lepiej zrozumieć otaczający świat i siebie samego.
Posłuchajcie już teraz!
--------
1:04:52
Warzymy, co mówimy #9 – Maro Kafaro: kto tu jest naprawdę Szefem?
W najnowszym odcinku „Warzymy, co mówimy” gościmy Marka Rusińskiego, znanego jako Maro Kafaro – gastronautę i twórcę 1000 pop-upów!. W rozmowie poruszamy temat pokoleniowych zmian w gastronomii, ewoluujących postaw klientów oraz wyzwań, z jakimi mierzą się kucharze na co dzień. Jak wygląda praca w kuchni od kuchni? Jak w rzeczywistości wygląda obraz świata kulinariów pokazany w serialach i filmach jak The Bear czy Burnt? Co naprawdę kryje się za pięknie podanym daniem?
Posłuchaj, jak Maro opowiada o stresie, ciężkiej pracy, ale też o miłości do gotowania.
--------
1:05:44
Warzymy, co mówimy #8 – Browar Zapanbrat: Jak się “warzy z najlepszymi”? Czy też trzeba być najlepszym?
W nowym odcinku naszego podcastu spotykamy się z Michałem i Przemkiem z browaru Zapanbrat. Rozmawiamy o ich początkach, o kreatywności i rzemiośle w byciu browarnikami, ale także o niełatwych przeprawach jakie towarzyszyły im na przestrzeni lat.
Jeśli myśleliście, że w produkcji piwa najważniejsza jest pilnie strzeżona receptura, to Zapanbracia rzucą Wam na to trochę więcej światła. :)
Zapraszamy do odcinka!
--------
1:02:31
Warzymy, co mówimy #7 - Q&A vol. 2
W nowym odcinku podcastu Trzech Kumpli: Warzymy, co mówimy wracamy z kolejną edycją Q&A! Odpowiadamy na Wasze pytania i zagłębiamy się w przyszłość naszych piw oraz planów browaru.
Zastanawialiście się, jak wygląda proces produkcji naszego bezalkoholowego Pan IPAni? A może interesuje Was, kiedy pojawią się nowe leżakowane stouty? W tym odcinku zdradzamy również, co myślimy o piwach z nietypowymi dodatkami.
Chcecie wiedzieć więcej? Słuchajcie naszego podcastu!
Zapraszamy Was do miejsca, gdzie świat kraftu spotyka się z fascynującymi historiami i inspirującymi ludźmi. W każdym odcinku odkrywamy tajniki piwa oraz historie osób, które czynią świat kraftu niezwykłym.
Nasz podcast to rozmowy z wyjątkowymi gośćmi z branży piwnej i nie tylko. Dowiecie się, co sprawia, że kraftowe piwa są wyjątkowe i jakie pasje napędzają naszych rozmówców.
"Trzech Kumpli: Warzymy, co mówimy." to także przestrzeń dla naszej społeczności z odcinkami Q&A, gdzie odpowiadamy na Wasze pytania i dzielimy się Waszymi historiami.
Dołączcie do nas, aby razem warzyć, co mówimy!